Besök i Zürich, Basel och Bern, december 2015

Inför julen finns det många julmarknader att besöka i Schweiz. Jag åkte till Zürich och därifrån är det mindre än en timme med tåg till Bern och Basel.

I Zürich finns det en stor affär för små saker Pegasus i hörnet av Widdergasse och Augustinergasse. De är inte speecialiserade på miniatyrer men har ett urval av Reuter och en del handgjorda saker.

Basel

I Basel är det naturligtvis leksaksmuseet som är ett måste. Det finns både gamla och nya dockskåp och man kan tillbringa många timmar där. Deras teddybjörnssamling är också imponerande. Leksaksmuseum

De har också en museumbutik som säljer dyrare saker.

Bern

När de flesta butikerna slår igen och övergår till webbförsäljning är det ovanligt att hitta två specialaffärer i samma stad. Den större av dem finns i utkanten av centrum men är väl värd omvägen. Dockskåpsbutik Mini Mundus Rütlistrasse 9, Bern. En halv timmes promenad från centralstationen.

De har till exempel att stort urval av Arjen Spinhovens inredningsartiklar som byggsatser.

Den andra dockskåpsbutiken är mindre men ligger mera centralt. Dockskåpsbutik Bäbistubeland Schifflaube 18, Bern. De har en blandning av standardartiklar och en del handgjort.

Åter till hemsida